Média megjelenés

AURA a médiában
Debrecenben is sokat segítenek a terápiás kutyák (dehir.hu)

Magyarországon körülbelül kétszáz segítő- és terápiás kutya van, de legalább tízszer ennyire lenne szükség. Debrecenben folyamatosan képzik a négylábúakat, akik a fogyatékkal élő, sérült, beszéd- és viselkedészavarral küzdő gyerekek és felnőttek fejlesztésében is komoly eredményeket értek már el. A szakemberek szerint a kutyák a mentális egészségünkre is jótékony hatással vannak.

2020-10-27, dehir.hu

Messziről kiszagolják a bajt (TV2)

Eddig hatszor mentette meg gazdája életét Zsömi, a vércukorszint jelző kutya. Jelenleg tíz rohamjelző kutya dolgozik Magyarországon és folyamatos a kiképzésük, hiszen egyre nagyobb az igény ezekre a segítő négylábúakra.

2019-10-29, TV2 Magyarország

Nehéz, de rajtam kívül senki sem simogathatja a kutyámat (Index.hu)

Zsömit, a golden retrievert, születése pillanatától arra képezték, hogy időben jelezze cukorbeteg gazdájának, ha rohama közeledik. A kutya mindig időben jelez, de ennek ára van: gazdáján kívül másokkal nem érintkezhet. A debreceni Aura Segítő Kutya Alapítvány személyi segítő-, és terápiás kutyák képzésével is foglalkozik. Segítőkutyák Magyarországon, 2. rész.

2016-12-07, Index.hu

Így jelzik a kutyák az epilepsziás rohamot (FEM3 Cafe)

Elképesztő segítség lehet egy kiképzett kutya egy epilepsziás roham esetén. Nagy Lajos rohamjelzőkutya-kiképző és Mészáros László, a Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány elnöke szerint baj esetén megváltozik az állat viselkedése: feszült, ingerelt lesz, és még arra is képes, hogy megmutassa, a testnek pontosan mely részéből indult a probléma.

2016-03-17, TV2 Magyarország

Négylábú terapeuták – készségfejlesztés kutyákkal + FOTÓK, VIDEÓ (SzegedMA)

Házőrzésre, otthoni kedvencnek tartunk legtöbben kutyát, az ember legjobb barátja pedig jóval többet tehet értünk, mint azt gondolnánk. A négylábúak fejlesztő alkalmazása külföldön igen népszerű, sérült gyerekek motoros képességeit, kommunikációs készségét is javíthatják az ebekkel – itthon is egyre ismertebbek a kutyaterapeuták.

2012-07-10, szegedma.hu